Cornelia Koppang Henriksen
Journalist/Skribent
Tlf.: +47 482 60 719
Oslo, Norge
ERFARING
Jeg har det best når jeg driver med undersøkende featurejournalistikk, og gjør dypdykk inn i interessante og spennende, gjerne tabubelagte, tema. Jeg ønsker å få folk til å se på ting fra en ny vinkel, og skape en annerledes forstålese av verden og dens skjønnhet og elendighet. Det siste året har jeg jobbet som frilansjournalist gjennom eget foretak, hvor jeg har produsert portrettintervju, gjort videointervju og skrevet flere fagartikler for tekstbyrå, produsjonsselskap og magasiner. Jeg arbeider både på bokmål, nynorsk og engelsk.
Fra tidligere har jeg erfaring fra forskjellige aviser, som Sunnhordland, Varden og Dagbladet, hvor jeg har jobbet som journalist for både papir og på Internett. Med en australsk bachelorgrad i multimediejournalistikk, har jeg også god kunnskap fra en rekke journalistiske områder, inkludert digitale medier og radio-, video- og fotojournalistikk. Men mitt hjerte ligger i skriving. Jeg elsker å leke med ord og setninger, og bygge opp tekster som inspirerer leseren til å lese mer.
Musikk er en stor del av meg, og jeg spiller flere ulike instrumenter. Jeg har også studert musikkpedagogikk, utøvende musikk, og musikal på universitetsnivå. Ofte tar jeg glede i å bringe denne enorme interessen med meg inn i journalistikken også.
Gjerne ta kontakt både med spørsmål og eventuelle forespørsler. 
UTDANNELSE
Bachelor of Multimedia Journalism – James Cook University, Townsville, Australia
2014

Journalistikk - Norges Kreative Fagskole, Bergen, Norge
2011-2013